5 manieren om een oude boekenplank te hergebruiken voor uw huis

Maak een leeshoek.

Niets is zo ontspannend als een goed boek onder het genot van een kopje thee of koffie. Waarom creëert u geen leeshoek in uw huis waar u kunt ontspannen en genieten van boeken? Tweedehands boekenkasten zijn perfect voor mensen die graag lezen of een plek willen waar ze zich kunnen concentreren terwijl ze hun eigen boeken schrijven.

U kunt uw eigen leeshoek creëren in elke kamer van uw huis, met inbegrip van uw woonkamer, eetkamer, keuken, of hal. Zoek een boekenplank die u kunt aanpassen en waar u naar behoefte planken aan kunt toevoegen. Leg een tapijt op de vloer en combineer het met een paar zachte banken en stoelen. U kunt zelfs een kast toevoegen voor opslag en een plek om uw boekencollectie te bewaren.

Tweedehandse boekenkast

Opbergruimte.

Een van de beste manieren om een oude boekenplank te hergebruiken is om er een opslagcentrum van te maken. Een boekenplank heeft de perfecte maat voor het opbergen van boeken, kleren, speelgoed, schoenen, kunstwerken en meer. U kunt planken op maat maken voor elke kamer in uw huis en zelfs lades toevoegen voor nog meer organisatie.

Het gebruik van een boekenplank als opslagcentrum is ook een geweldige manier om de rommel in uw huis te minimaliseren. Er zijn veel voordelen aan het opbergen van spullen op planken in plaats van ze gewoon in dozen te laten vallen. U kunt uw spullen bijvoorbeeld gemakkelijk zien en pakken als u op uw tenen staat. Bovendien helpt het gebruik van een boekenplank als opbergplaats om te voorkomen dat er te veel spullen in de ruimte staan.

Dienen als opslag voor vergaderingen en schoolbenodigdheden

De meeste huizen hebben te veel spullen die rondslingeren, maar nooit worden gebruikt. Als u een boekenplank hebt die u kunt gebruiken als opslagplaats, is dat het beste begin. Maar je kunt de boekenplank ook gebruiken als tafel, bureau of kast om spullen in op te bergen. U kunt pennen, potloden, paperclips en andere schoolbenodigdheden opbergen in een boekenplank opbergcentrum. Dit is een geweldige manier om uw huis georganiseerd te houden en rommel te voorkomen.

Voeg geur toe aan uw ruimte.

U kunt ook geur aan uw ruimte toevoegen door een oude boekenplank als decoratieve vaas te gebruiken. Je kunt een decoratieve vaas kiezen met een geur die je lekker vindt of die bij je huis past. U kunt de vaas op uw eettafel, op uw salontafel of op uw boekenkast zetten. Een decoratieve vaas gevuld met geurende bloemen voegt niet alleen geur toe aan uw huis, maar maakt het ook gezelliger en aangenamer. U kunt ook oude boeken gebruiken als decoratieve vaas voor kruiden, bloemen of andere planten.

Verander het decor van je kamer.

U kunt ook een oude boekenplank gebruiken als decoratieve wandplank in uw huis. U kunt de plank verschillende kleuren verven om te mengen met de muurdecoraties in uw kamer. Of u kunt de plank in een themakleur verven en er de decoratieve wandplank voor uw kamer van maken. Dit is een prachtige manier om het decor van uw kamer te veranderen zonder een groot renovatieproject.

Haal oude boeken uit elkaar en hergebruik ze.

Als je een oude boekenplank hebt, wil je misschien de boeken uit elkaar halen en het papier als kunst gebruiken. U kunt kaarten, plakboeken, collages en nog veel meer maken met het papier dat nog in de boeken zit. U kunt ook de houten latten van de boekenplank gebruiken als decoratieve rails in uw huis. U kunt zelfs een oude boekenplank uit elkaar halen en gebruiken als salontafel of plantenstandaard.

Geen idee waar te beginnen? Hier leest u hoe u uw perfecte herbestemmingsproject vindt.

U kunt beginnen met het schetsen van een paar ideeën voor het hergebruik van uw oude boekenplank. U kunt ook online kijken voor meer ideeën en inspiratie. Je moet ook in gedachten houden dat de beste manier om erachter te komen welke projecten je kunt doen met je boekenplank is door er gewoon voor te gaan! Als je moeite hebt om te beslissen wat je met je boekenplank wilt doen, zijn hier een paar ideeën. Je kunt ook proberen meer dan één idee te combineren om te zien wat het beste werkt voor jouw boekenplank.

  • Bouw een boekenplank voor je boeken. Voeg planken toe en plaats uw boeken op de bovenste plank.
  • Gebruik een oude boekenplank als opbergplaats. Voeg bakken, manden en lades toe om de ruimte optimaal te benutten.
  • Voeg planken toe en gebruik de bovenkant om kunst of foto’s op te hangen.
  • Voeg planken toe en gebruik de bovenkant om decoratieve voorwerpen op te zetten.
  • Gebruik een oude boekenplank als salontafel. Zet er een decoratieve vaas en wat kaarsen bij voor de sfeer.
Dit bericht is geplaatst in bouw&wonen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.