Airconditioning systemen

Airco Rotterdam

 

Het koelen/verwarmen van binnen omgevingen

Airconditioningsystemen kunnen deel uitmaken van een breder schema van systemen voor hernieuwbare of niet-hernieuwbare energie (b.v. fotovoltaïsche voor PV), waaronder thermische zonne-energie arrays en warmwatersystemen op zonne-energie. De van deze systemen afkomstige energie wordt gebruikt om de verwarmings- en koelingslasten te compenseren, afhankelijk van de configuratie van het energiesysteem met de nadruk op de ontwerpbenadering en het gebruik van energie voor klimaatbeheersing.

Aan-uit cycli in elektrische ventilatoren

Deze systemen gebruiken gelijkstroom en werken op dezelfde manier als gloeilampen. Het verschil is dat de elektrische ventilator lucht laat circuleren (of lucht laat afkoelen) in plaats van verbrandingsenergie te gebruiken.

Door de tijd die nodig is voor de warmteoverdracht te verkorten, zouden de ventilatoren in staat moeten zijn de warmteoverdracht en daarmee hun koellast met ongeveer 85% te verminderen. Zelfs bij een hoog vermogen (maximaal 3,2 kW/uur) zal de koel/verwarmingsbelasting met ongeveer 25% afnemen. Door het gebruik van grote kanalen en koelkanalen zal veel lucht door het systeem stromen, waardoor de warmteoverdrachtsbelasting met ongeveer 15% daalt. De systemen vereisen goede kanalen die door de gebouwruimte lopen om deze warmteoverdracht over de gebouwoppervlakken te brengen.

Elektrische niet-condenserende verwarmingssystemen

Deze systemen kunnen worden uitgerust met ingebouwde regelaars en timers om de hele dag door gloeiende warmte te krijgen tot de temperatuur die u wenst. Uitzonderlijke prestatieniveaus kunnen worden bereikt met slechts één deel van de unit voor vrijwel alle situaties tegen een lage prijs. Daarentegen zal de aanwezigheid van koeling (gekoeld water) in bepaalde systemen leiden tot meer gecompliceerde koelapparatuur, waarvoor een extra niveau ketel en warmtewisselaars nodig zijn om op te zetten en te functioneren. Wanneer deze systemen echter als werkelijke verwarmingssystemen worden gebruikt om de verwarmingsenergie te compenseren, zullen zij een werkelijk thermisch rendement van verliezen van slechts 0,6-0,9 w / rh te zien geven.

Brandstof-verwarmingssystemen

Er zijn gassystemen, oliesystemen, systemen op vaste brandstof en pelletsystemen met de bijbehorende eindstukken en de taak om ervoor te zorgen dat er een voorziening voor ventilatie in de ruimte is, wordt uitgevoerd door een geschikte deskundige. Een airconditioningsysteem mag echter niet worden toegevoegd aan een verwarmingssysteem, omdat ze een verschillend rendement hebben – koelen en verwarmen – en dus niet op die manier te veranderen zijn.

Schoon thermisch rendement

De koelcapaciteit en de verwarmingscapaciteit van een airconditioningsysteem moeten voldoende zijn om op wereldschaal een werkelijk thermisch rendement van de verliezen te bereiken. De duurzaamheid van de airconditionerapparatuur mag evenmin in het gedrang komen, aangezien dit ertoe zal leiden dat zowel de apparatuur als het airconditioningsysteem sneller verslijten.

Soorten thermostatische expansieventielen

Een van de belangrijkste technologische ontwikkelingen in het begrip van airconditioningsystemen en hun omgevingsregelingen is de sensor voor het regelen van de thermostaattemperatuur en de temperatuur van de gasklep. Gewoonlijk worden thermostatische expansieventielen gebruikt om zowel de koel- als de verwarmingscyclus te regelen, aangezien warmwaterkoelsystemen tegenwoordig ook zowel de verwarmings- als de airconditioningscyclus aankunnen. Een thermostatina tv werkt volgens methoden die verwant zijn aanANDADI(TM) die in veel koelkasten worden gebruikt, waarbij het koelmiddel in en uit het systeem wordt geperst en de levende lucht binnen het systeem wordt geregeld.

Thermostatische expansieventielen zijn een cruciale technologische vooruitgang in de aircoproducten die ervoor zorgen dat de temperatuurregeling te allen tijde vaststaat, of er nu gekoeld of verwarmd moet worden of niet. Recente studies hebben aangetoond dat thermostatische expansieventielen het energieverbruik met 10 – 30% per graad Fahrenheit kunnen verminderen.

Aanzienlijke besparingen

Het gebruik van thermostatische expansieventielen voor de koelcycli kan besparingen van 2 – 10 % in het elektriciteits- en gasverbruik opleveren. Het gebruik van thermostatische expansieventielen voor de verwarmingscycli is eveneens voordelig, aangezien zij de verwarming aanvullen wanneer dat nodig is en wanneer er een tekort is. Het andere milieuvoordeel van het gebruik van thermostatische expansieventielen is de eliminatie van verontreinigingen die het gevolg zijn van het voortdurend mengen van koel- en verwarmingscycli.

De juiste thermostaat voor uw behoeften kiezen

Het kiezen van de juiste thermostaat voor wat betreft de compatibiliteit met airconditioningsapparatuur in woningen of kantoorgebouwen is zeer essentieel. Hoewel het heel verleidelijk kan zijn om er een te kiezen die past bij uw huidige apparatuur of een die ‘prutswerk’ is om te passen, is het het meest raadzaam om deTools for Troubleshooting operaties in een HVAC-systeem te gebruiken als u niet de vertrouwd bent met temperaturen discipline – de door de fabrikant aanbevolen thermostaat. Vergeet niet dat u niet één thermostaat of enkele thermostaten samen kunt laten werken. Ken de specs van uw apparatuur bv. Zorg ervoor dat het overeenkomt met de uitbreiding spanning, Ampère, Watts op hetzelfde of koop een van de stukken zonder enige tegemoetkomende stroomsterkte en als u een stuk is een afzonderlijk vervaardigd, vraag de fabrikant over een bijpassende stroomsterkte. Kies de beste optie(s) en koop een veelgebruikte.

Lees meer:

Warmtepompen Rotterdam

Dit bericht is geplaatst in bouw&wonen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.