Hoe kunt u uw dak laten coaten

Dakcoating

 

U denkt misschien dat het idee om uw dak te laten glanzen een kostbare onderneming is, maar dat hoeft niet zo te zijn.

Vergeet niet, je dak is eigenlijk nog niet voor een tijdje. Waarom moet je het laten glanzen?

Het doel om uw dak te laten glanzen en de voordelen die u krijgt zijn:

1) Beschermt uw dak tegen de omgeving – Als u uw dak laat coaten, is de coating duidelijk titaniumdioxide, een schitterend witachtig poeder, dat als een beschermend schild tegen de omgeving fungeert. Omdat de coating witachtig is, zullen externe bezoekers natuurlijk voor de gek worden gehouden door te denken dat uw dak er echt als nieuw uitziet. Kijk maar naar een kleurloze film die overgeschilderd is, zoals sommige bedrijven deden om het publiek te laten geloven dat de kleur van een dak echt was, terwijl dat in feite niet zo is.

2) Kosteneffectief – De eigenlijke coating kost veel minder in vergelijking met een vervangend dak en is op lange termijn veel Actueler.

3) Creëer een stralender dak – Uw dak zal opvallen tussen de rest.

4) Verlengt de levensduur van uw dak – Gebleken is dat een op een gebouw aangebrachte coating veel langer meegaat dan een laag hout op het dak, aangezien een coating later gemakkelijk kan worden overschilderd om de levensduur en het uiterlijk ervan te verlengen. Bovendien neemt door het aanbrengen van een coating het risico toe dat de bestaande lagen van het dak zelfs maar minimaal worden beschadigd door een onbekende factor.

5) Heeft u ooit een gekleurd dak gezien? Het dak zelf heeft maximaal 2 kleuren, wat zeldzaam is en voornamelijk alleen voorkomt bij geavanceerde dakbedekkingswerken, waardoor het lijkt op hard wit. Maar de gekleurde coating geeft meer levendige kleur aan een dof dak. Dus niet alleen de kleur van uw dak ziet er mooi uit, maar ook het hele huis is in die tint. De kleuren kunnen variëren van watergroen tot lichtgrijs, tot een lichtbruine kleur die varieert van bruintint tot bruin, tot een lichtbruine kleur die een zachtrode uitstraling geeft.

Wanneer uw dak van een glanzende coating is voorzien, ziet het er in het begin misschien niet naar uit dat de kleur aanwezig is, maar met de maanden en jaren zal dit uiteindelijk beter te zien zijn. Dit komt omdat de kleurlagen van de coating zich langzaam maar gelijkmatig ontwikkelen, gevolgd door een geleidelijk verlies van de kleur die te zien is als de coating doorschijnt.

Of u nu uw hele dak laat glanzen of alleen de highlights, u bent altijd verzekerd van een dak in de beste conditie voor de komende jaren. Vergeet niet, uw dak is uw primaire verdedigingslinie tegen zei weer omgeving buiten dus het mag niet worden overgelaten aan flop. U kunt een bedrijf vinden dat ervoor zal zorgen dat uw dak goed is gecoat, geen verdere reparaties nodig heeft en goed wordt onderhouden.

Lees meer:

Dakcoating

Dakreinigers

Dit bericht is geplaatst in bouw&wonen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.