Hoe schilder je een houten lijst

Renovatie kozijnen

 

Kozijnen A worden ondersteund door stijlen. Wanneer een deur of raam door middel van een kozijn in de lucht wordt opgehangen, fungeert de deur of het raam als kozijn, zodat beide helften in direct contact met de muur staan. Het kozijn wordt dan een muur genoemd. Het frame dient ter ondersteuning van de manier waarop het gewicht van de stoel, die in de rieten stoel wordt gebruikt, over de ruimte van de kamer wordt verspreid.

Door een nieuwe deur of een nieuw raam in het kozijn te plaatsen, ontstaat een kalkeffect voor de oorspronkelijke of nieuwe elementen. Dit komt niet alleen het interieur ten goede, maar ook, en dat is het belangrijkste, de totale uitstraling van de kamer

Deur- en raamkozijnen worden gewoonlijk van verschillende materialen gemaakt. Hout is het meest voorkomende materiaal. Houten kozijnen kunnen na verloop van tijd echter nogal gemakkelijk krassen of beschadigd raken. Gelukkig zijn de kozijnen makkelijk te renoveren. Eiken, witte den, alle hardhoutsoorten en mahonie zijn het minst gemakkelijk te verkrijgen vanwege de noodzaak van vervoer en behandeling. Voor meer exotische houtsoorten gelden meestal strenge regels van de diverse overheidsinstanties. Het is niet aan te bevelen houten kozijnen te gebruiken met lood of een ander type industrieverf, omdat het lood giftige stoffen in het milieu kan brengen. Beter is het om twee houtsoorten te gebruiken, mahonie en eiken.

Houten raamkozijnen worden over het algemeen niet geverfd of gebeitst. Daarom wordt aanbevolen om hout te gebruiken met een minimale glansgraad van 4 beits. Grenenhout met een natuurlijke uitstraling zal een lichte nerf in het hout vertonen. Als u een natuurlijke uitstraling wilt behouden, is het beter om het grenen eruit te halen en het af te werken met een beitskwaliteit uit de fabriek. Eenlaags ramen of ramen die hoog opengaan zoals openslaande deuren hebben geen grondverf nodig voordat ze geschilderd worden. Bij houten kozijnen is het zeer belangrijk om de eetkamer en oosterse combinatie met email afwerking over te schilderen omdat het waterbestendige materiaal kan barsten door de lucht die er doorheen gaat.

Houten deuren en ramen hebben een natuurlijke glans, vergelijkbaar met een granieten steen. Als u deze natuurlijke afwerking wilt behouden is de beste en gemakkelijkste manier het gebruik van een buitenemaille, bijvoorbeeld een Pine Frost afwerking is zeer geschikt voor deuren en ramen. Vermijd ook het gebruik van de lagere glans afwerkingen zoals Sherwin Williams Satin rooster of verdrinken de muur afwerkingen / kaken met Year Round exterieur latex.

De beste manier om de houten kozijnen en deuren te verven is met latex, maar neem contact op met uw verfleverancier voordat u de verf en de primer koopt, aangezien sommige zijn samengesteld voor specifieke voorwerpen.

Geverfde houten kozijnen of deuren kunnen gemakkelijk worden afgeschuurd door het oppervlak licht op te schuren. De afwerkingen van imitatiehout zijn echter moeilijk te repareren. De afwerking kan uitdrogen in de zon of er kan een architecturale afwerking zijn waarbij een professional moet worden ingeschakeld voor reparatie. Het inhuren van een professionele hout finisher is de meest logische manier om te gaan als ze de expertise om de houtkleur overeenkomen met de verf en in staat zijn om eventuele schade gedaan door de jaren heen het maken van een afwerking garantie te herstellen. Het is echter een frustrerende keuze tussen de gemakkelijkste weg kiezen en de afwerking laten herstellen of het door een vakman laten doen. Het schilderen van een hot tub vereist een gedetailleerde meting en aandacht voor detail in de omgang met verfafwerkingen.

Meestal beitsen de houten kozijnen zichzelf, en de verf heeft een zeer lange levensduur, die wordt vastgehouden door het hout en de verschillende afwerkingen op het hout. Er is niet veel kans dat de verf gaat bladderen, noch is er een universele mode voor het schilderen van deuren of de houten kozijnen. Vlekken wordt gewoonlijk met de hand gedaan met natuurlijke kleurstof. Maar zorg ervoor dat als de rang van hout is dan wat Tray rang, dan heb je misschien te denken over het schuren uit de oude verf aan het ruwe hout te bereiken op de deur en het frame. Dan zal het moeten worden bedekt met een primer. Als u tevreden bent met de eerste vlek, dan moet je misschien vlek schuur het hout opnieuw.

Geschilderd staal

Stalen frames zijn meestal in de fabriek geverfd of worden geacht van lage kwaliteit te zijn. Terwijl de eerste verflaag vrij goed is met behulp van aluminium primer en verf, zijn de latere verflagen van mindere kwaliteit. Slijtage zal aanleiding geven tot de taps toelopende effect op het staal en dus je kan gedwongen worden om dunnere laag verf toe te passen voor het behoud van die originele look. Natuurlijke houten afwerkingen staan er ook om bekend dat ze binnen 2 tot 3 jaar slijten. De meeste stalen deurkozijnen zijn geschilderd met gebakken email convexe afwerking die is drop ed, en een dikke laag primer wordt normaal gebruikt voor het verlagen van de glans afwerking van het geschilderde staal. Terwijl het een betere keuze voor gedeeltelijke houten deur meubilair of de primitieve deuren, het staal hebben niet de flexibiliteit onder zware slijtage. Voor degenen die een stuk goedkoper, zelf-verf staal is de aanbevolen optie. Reinigen met water is voldoende als hout stoten, schimmel en vuil zal aanwezig zijn, ondanks de verf afwerking.

Dit bericht is geplaatst in bouw&wonen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.