Tips voor schoorsteenvegers

Schoorsteenveger Hulst

 

Een schoorsteenveger heeft kennis van het vegen van schoorstenen om gevaarlijke creosootvorming en branden te voorkomen. Zij kan zorgen voor een veilige open haard, een gezonde verbrandingsomgeving en een veilige rustplaats voor fijnproevers.

Schoorsteenveger tips en advies

De taak van een veegmachine is het vegen van schoorstenen en de veiligheid door het gebruik van de juiste middelen. Vet is niet goed om in te ademen tijdens het vegen van schoorstenen. In feite kan het mechanische schade veroorzaken. Er kan brand ontstaan en de rook kan ademhalingsproblemen veroorzaken voor de veegmachine en mensen die zich in de buurt van de schoorsteen bevinden. Om te voorkomen dat gevaarlijke stoffen zich ophopen, moet de veegmachine ook een ladder gebruiken die niet over de bodem van de schoorsteen schraapt, maar naar boven veegt om te voorkomen dat het onderste deel van de schoorsteen het rookkanaal schraapt of beschadigt.

Het vegen van schoorstenen kan het beste gebeuren met behulp van een borstel en een stoffer. Hiermee wordt het creosoot losgemaakt van de wanden van de schoorsteen. Vervolgens kan een stofzuiger met de borstel worden gebruikt om het opgebouwde materiaal aan de zijkanten en de bovenkant van de schoorsteen en het rookkanaal weg te zuigen. Een onderdruksysteem wordt soms gebruikt om schoorstenen veilig en efficiƫnt te reinigen. Het apparaat is zeer geschikt voor het reinigen van schoorstenen met een vreemde vorm, vooral ronde schoorstenen. Als de schoorsteen klein is, kan het apparaat niet veilig en doelmatig worden gebruikt. Het is meestal aan te raden een professionele schoorsteenveger te bellen.

De veegster kan ook de reiniging van een schoorsteen beheren, zodat het beslag en de GYemaar goed worden gereinigd. Zij kan een reinigingsmiddel van het primertype op het metselwerk aanbrengen alvorens met het hoofdgedeelte van het schoorsteenvegen te beginnen. Daarna kan zij meer gespecialiseerde of veilige schoonmaakmiddelen gebruiken en op specifieke plaatsen plakken. De linkerkant van de schoorsteen heeft bijvoorbeeld een schoorsteenkap die voorkomt dat de stofblik en de borstels de bekleding van de schoorsteen beschadigen. Het overgebleven schoonmaakmiddel zal dus moeten worden gebruikt in het kleine gedeelte rond de kap.

Functies van een schoorsteenveger

Er zijn veel schoorsteenvegers actief in uw regio. Om uw schoorstenen doeltreffend te reinigen, moet u uw schoorsteen regelmatig controleren en een beroep doen op de diensten van een professionele schoorsteenveger.

Dit bericht is geplaatst in bouw&wonen. Bookmark de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.